II. Halový turnaj v male kopané žen v Tovačově

01.04.2014 12:37

Naše děvčata sehrála v neděli 16. 3. 2014 přípravný turnaj v domácí sportovní hale.

Do tohoto turnaje vstupovala ve složení Marcela Řihačková, Sára Kohnová, Sabina Kohnová, Kateřina Kyasová, Jitka Pěchová, Martina Halířová, Romana Milerová, Lucie Hudcová, Petra Mrtvá a gólmanská jednička Petra Gorčíková, převážně v tomto složení by děvčata měla nastoupit i v jarní části sezóny.

První zápas sehrála se zkušeným týmem z Oseku nad Bečvou. Z počátku hra byla velice zajímavá, protože domácí tým vstřelil první branku utkání. Ale poté protihráčky vyrovnaly a děvčata už nestihla nástup zkušenějšího týmu, který dovedl zápas do vítězného utkání na konečných 1:3.

Děvčata v následujícím zápase předvedla, že je předešlá prohra nemůže srazit na kolena. Protože druhé utkání již hrála opět skvělý fotbal a i souhra celého týmu byla precizní. Zápas sehrála s druholigovým týmem Žabky Tršice, který domácí tým dovedl do vítězného konce 2:0.

Jako třetí utkání bylo na řadě družstvo s Rokytnice (dříve Luková). Tento zápas bychom mohli nazvat krásnou „přestřelkou“. Naše děvčata předvedla první poločas excelentní výkon, protože skončil 4:1 pro domácí tým. Druhý poločas, se hostující družstvo trochu otřepalo a začalo stahovat vysoké manko. Domácím tým díky vysokému náskoku z první půle své vedení udržel a dotáhl utkání do vítězného konce 5:4.

Po polední pauze sehrál domácí Tovačov zápas s týmem Býškovic, se kterými jsme vždy měli komplikace. První půle skončila za stavu 0:0, kdy děvčata z Tovačova nepustila protihráčky do větších šancí a navíc ohrožovala hostující bránu. Druhá polovina zápasu už byla po neuznaném gólu Býškovic více zajímavá. Nakonec po rozehraném přímém kopu se prosadila nejlepší střelkyně z domácího týmu za minulou sezónu Marcela Řiháčková. A i přes velký tlak výsledek 1:0 udržela až do konce.

Jako poslední pro naše děvčata bylo připraveno utkání s přátelským týmem ze Želátovic, který si na tento turnaj přivezl i novou posilu, která jim dopomohla k výhře 2:5. Na našich děvčatech již před nástupem na hřiště byla vidět únava, která se samozřejmě projevila i na konečném výsledku.

Celkově lze zhodnotit, že děvčata předvedla krásný fotbal a zaslouženě skončila na 3. místě. Přejme našim děvčatům, aby se jim v následující sezóně vedlo minimálně stejně ne-li lépe jako na tomto turnaji. Na jejich hře šlo vidět zlepšení, také docílení větší střelby a především se ukázaly i další střelkyně, které náš tým mohou podržet i v přicházející sezóně.

Děkujeme sponzorům TJ Sokol Tovačov, Město Tovačov, Rybářství Tovačov a paní Zavadilové za jejich přízeň. A také všem fanouškům, kteří přišli naše děvčata podpořit.

 Konečné umístění:

1.      Osek nad Bečvou       11 bodů

2.      Želatovice                  10 bodů

3.      Tovačov                      9 bodů

4.      Rokytnice                   7 bodů

5.      Býškovice                   6 bodů

6.      Žabky Tršice               0 bodů

 

 

 

Zpět