Holky v Oseku třetí

15.05.2014 10:03

Naše děvčata zajížděla v sobotu 10. 5. 2014 na první ligový turnaj I. Hanácké ligy žen v nové sezóně 2014, který se konal na v Oseku nad Bečvou na nepříliš pro náš tým vhodném povrchu, kterou byla slisovaná antuka.
Ale i tak se dá tento turnaj zhodnodit za vydařený. Děvčata totiž přivezla z turnaje zasloužené 3. místo. Jednalo se o první zápasy, kdy byl náš tým pohromadě a téměř kompletní, tudíž potřebovaly trochu času, aby se sehrály.

Turnaj pro náš tým začal zápasem proti favorizovaným děvčatům ze Slovenska. Ty při svém startu v nové sozóně potvrdily, že první místo v lize mají zaslouženě, protože tento turnaj uhrály bez ztráty jediného bodu (5 zápasů, 5 výher, 15 bodů). Přesto zápas s nimi byl velice zajímavý, i když se tým z Tovačova sehrával, dokázal takovémuto týmu vzdorovat několik minut. Poté přišlo pár chybiček a z naší strany neproměněných šancí. Proto zápas nakonec naše děvčata prohrála (0:2), ale lze říci, že se vztyčenou hlavou.

Další zápas děvčata sehrála s jediným postupujícím týmem z II. ligy, kterým byl Lolly Pops z Brodku u Přerova. Tento zápas už byl zahrán z našeho pohledu skvěle. Děvčata se už na hřišti viděla a na hře to bylo znát. První gól našeho týmu byl vstřelen po krásně sehrané akci z rohového kopu, střelkyní gólu nemohl být nikdo jiný než naše nejlepší střelkyně Marcela Řiháčková. Náš tým neustále zvyšoval tlak na soupeře, který nedělal příliš mnoho chyb, a dostával se do dalších příležitostí. Do konce zápasu děvčata ještě skóre navýšila a to přesnou dorážkou ze standartní situace na konečných 2:0, o kterou se zasloužila Natálie Kosková.

Po krátké pauze náš tým nastoupil proti týmu ze Želatovic. Tento zápas byl plný šancí a to převážně z pohledu našeho týmu. I když se děvčata snažila vstřelit branku, zápas skončil bez gólu 0:0.

 

Turnaj pokračoval pro náš tým zápasem proti děvčatům z Býškovic. Tohoto zápasu jsme se obávali, protože tým z Býškovic byl minulý rok velice šikovný. Ale náš tým se nezalekl a v prvních několika minutách po krásné střele Marcely Řiháčkové se dostal do vedení 1:0, i když bylo pro náš tým těžké prorazit jejich obranu. Jenže v poslední minutě přišla obrovská chyba a nekoncentrovanost, která byla potrestána vyrovnávacím gólem. Zřejmě byla velká chyba se stáhnout do obraného postavení a snažit se výsledek jen ubránit. Zápas tedy skončil opět remízou 1:1.

Poslední zápas děvčata sehrála s domácím družstvem z Oseku n. B.. Jenže zde už byla velice zřetelná únava některých hráček, které odehrály mnoho času na hřišti či byly krátkou dobu po zranění apod. Tudíž přišlo několik chyb, ať už při rozehrávce nebo v útoku, kde jsme pak čelili rychlým protiútokům, na vše navázaly také velké chyby v obraně a navíc jsme se v tomto zápase nemohli opřít ani o naši gólmanskou jedničku. V podstatě v první poločase bylo vše špatně. Ale pak přišla druhá část zápasu, která skoro smazala výsledek z první poloviny. A proto lze říci, že děvčata zápas nakonec zvládla, protože v posledních chvílích zápasu našla ještě síly a zkusila soupeře překvapit. A podařilo se, Romana Milerová krásnou dorážkou snížila stav utkání na 1:2. To byl gól, který vnesl do naší hry opět smysl a povzbuzení. Vyrovnávací gól v posledních chvílích vstřelen nebyl, protože rozhodčí s velkou obavou vyrovnání nenastavili ani vteřinu, i když byla rozehrána útočná akce právě proti domácímu týmu.

Sestava: Petra Gorčíková (brankařka), Marcela Řiháčková (2 góly), Sára Kohnová, Nikol Gregorová (kapitánka), Romana Milerová (1 gól), Martina Halířová, Sabina Kohnová, Lucie Hudcová, Natálie Kosková (1 gól), Petra Mrtvá.

Turnaj skončil opravdu nad očekávání krásným 3. místem. Děkujeme všem zúčastněným a především našemu skvělému fotografovi Honzovi Bouchalovi, který nás přijede vždy podpořit.

 

Konečné výsledky turnaje a rovněž průběžné výsledky ligy:

1. Piškótky Martin              15 b

2. Kopačky Osek n.B.        10 b

3. Ladies TOVAČOV           5 b    (vzájemný zápas 0:0, rozhodovalo skóre - Tovačov 4:5, Želatovice 1:5)

4. Banshees Želatovice        5 b

5. Býškovice                       3 b

6. Lolly Pops Brodek           0 b

Nahoře zleva: Petra Mrtvá, Marcela Řiháčková, Nikol Gregorová, Martina Halířová, Romana Milerová, Sabina Kohnová, Lucie Hudcová. Dole zleva: Robert Řiháček, Petra Gorčíková, Sára Kohnová, Natálie Kosková.
Zpět