Dokončení soutěží 2020/21

01.04.2021 12:50

Na včerejší valné hromadě Krajského fotbalového svazu olomouckého kraje, zazněly tyto povbuzující výroky, z orouškovaných úst nejvyšších představitelů FAČR.

Nižší fotbalové soutěže by se v této sezoně přece jenom mohly dohrát, byť ve zkráceném formátu. Prohlásil to na středeční valné hromadě Olomouckého KFS generální sekretář FAČR Jan Pauly.

Podle něj by v příštím týdnu mělo přijít rozhodnutí vlády a od následujícího týdne, tedy od 12. dubna, by amatérské kluby mohly začít s tréninkem! Dosud podle platných nařízení mohou týmový trénink absolvovat pouze hráči s profesionální smlouvou v rámci výkonu svého povolání.

„Snad to dobře dopadne. Pevně věřím, že s ohledem na jednání s Národní sportovní agenturou, bychom opravdu mohli všichni co nejdříve začít trénovat,“ doplnil Pauly.

Zhruba polovina dubna je pro kluby z nižších soutěží klíčová. Pro uzavření soutěže a stanovení postupů a sestupů je nutné odehrát více než 50 procent všech zápasů. Pravidlo bylo začleněno do soutěžního řádu už před začátkem sezony.

 

Zpět