Děvčata si vyzkoušela noční turnaj

27.08.2014 07:53

V pátek večer naše děvčata jela vyzkoušet novinku a zahrála si přípravný turnaj na sezónu v noci, který se konal v Rokytnici na umělém povrchu.

Jak již víme umělý povrch našim děvčatům příliš nesedí, ale zde předvedla, že se umí rychle přizpůsobit a to jak povrchu, tak také času.

Turnaj byl přípravou na následující již ligový turnaj na Slovensku, protože dalšími zúčastněnými týmy byly Osek n. B., Býškovice a Rokytnice.

První zápas děvčata začala ve 20,00 proti týmu z Oseku nad Bečvou a začal výborně. Několik málo minut po zahájení zápasu vstřelil náš tým vedoucí gól (Nikol Gregorová), poté přišlo několik dalších akcí, které končily góly (Romča Milerová, Marci Řiháčková) a první poločas skončil krásným výsledkem 3:0. Ve druhém poločasu začaly protihráčky velice tlačit a pomalu snižovaly skóre až k remíze 3:3. V této chvíli se rozhodovalo vše. Do konce zápasu zbývalo pár minut. Děvčata tvrdě bojovala a po nádherné spolupráci všech na hřišti, kdy se balónu dotkla každá naše hráčka. Na konci celé akce stála Romča Milerová a zápas rozhodla na konečných 4:3 pro náš tým.

Poté sehrály holky vyrovnaný zápas s domácím týmem z Rokytnice. Kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, byla plná nádherných akcí a to na obou stranách. Ale bohužel několik málo minut před koncem přálo více štěstí domácímu týmu. Tento zajímavý souboj skončil vítězně pro tým z Rokytnice 1:0.

Poslední zápas ve skupině sehrála naše děvčata s týmem z Býškovic. Kde se pokračovalo ve stejném duchu. Náš tým se snažil hrát svou hru, dostal se do několika akcí, které vždy skončily mimo soupeřovu bránu. Chyběly střely na bránu a naše souhra. I když jsme hrály pěkný fotbal, tak to nestačilo k vítězství, protože ve druhém poločase jsme obdržely od soupeře nešťastný gól pod nohama jak obránce, tak také naši náhradní brankařky, kterou jsme si vypůjčily z Brodku - Marťa Sládečková. Zápas skončil 1:0.

Pak přišel nový systém hry, kdy se hrálo dle umístění v tabulce. Tudíž jako další soupeř nás opět čekal tým z Rokytnice, který prozatím vedl tabulku. Již jsme se posunuli v čase k půlnoci a po několika střetech jsme již neměli dost sil a zápas jsme nedokázali sehrát dobře. V poločase jsme prohrávali 3:0, i když jsme poté otevřeli hru a vstřelili gól, který nám měl pomoci, již nebylo dost času. Zápas skončil 4:1.

Protože jsme tento souboj prohrály, byly jsme odsunuti ke hře o třetí místo bez účasti ve finále.

Při souboji o třetí místo jsme narazily opět na tým z Oseku n. B. Zápas se odehrával v čase 00,30. Šla již vidět také únava na obou družstvech, ale naše děvčata předvedla skvělý výkon. Celý čas jsme vytvářely šance a obrana pomáhala skvělými zákroky, ze kterých jsme přecházely do protiútoků, ale pořád nám scházela koncovka. Ale po sehrané akci našeho týmu se trefila do soupeřovi brány naše nejlepší střelkyně Marci Řiháčková. A i když jsme měli další šance, zápas skončil výhrou našeho týmu 1:0.

Děvčata si odvezla krásné 3. místo, vyzkoušela si několik možností postupného útoku a strategie, které může využít při ligových turnajích. Děkujeme též fanouškům, kteří přijeli naše děvčata podpořit i v tak pozdních hodinách.

Sestava: Marťa Sládečková (brankařka), Marci Řiháčková, Jíťa Pěchová, Nikol Gregorová, Sára Kohnová, Romča Milerová, Peťa Mrtvá a Mája Zahradničková.

První ligový turnaj podzimní sezóny se uskuteční 6. 9. 2014 v Košťanech nad Turcom na Slovensku. Budeme našim děvčatům držet pěsti, aby vstup do sezóny byl úspěšný.

 

Zpět